Güzelyurt ve Lefke şehir merkezi ve yakın çevresinde bulunan tarihi ve ilgi çekici yerleri kapsayan şehir turumuz. Konforlu minibüs veya salon araçla rehberli veya rehbersiz olarak yapılmaktadır.
Kuzey Kıbrıs'ın Kuzey-batısında yer alan, Güzelyurt ve Lefke şehirleri, Trodos Dağlarına hâkim görüşü ve ılıman havası ile adanın narenciye üretimi açısından en verimli yeri olup, ihracatının büyük çoğunluğunu karşılamaktadır.
Kıbrıs Barış Harekâtı sonucunda Şehit olan yaklaşık 70 Türk askerinin (subay, astsubay, erbaş ve erler) anısına Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılmıştır. Vatan evlatlarını yalnız bırakmamak adına ziyaret edip Aziz ruhlarına birer Fatiha şerif okuyabilirsiniz. Bu şehitliğe 1974 Harekâtın'da Kıbrıs'a ilk çıkan[ Türk Silahlı Kuvvetleri alayının komutanı olan Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun ismi verilmiş; Harekâtın başladığı 20 Temmuz gecesi karargâh olarak kullanılan binanın girişine, Rum askerleri tarafından atılan roketatar mermisi isabet etmiş ve meydana gelen şiddetli patlamada, 50. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay İbrahim Karaoğlanoğlu, Hava İrtibat Subayı olarak görev yapan Pilot Binbaşı Fehmi Ercan ve iki er şehit olmuştur. Kıbrıs barış harekatı açısından,Tarihi önem kazanan bu ev, 1974 Barış Harekâtını ölümsüzleştirmek amacıyla, Müze olarak düzenlenerek, Kıbrıs Barış harekâtın ikinci yıldönümünde Barış ve Özgürlük Müzesi olarak resmi bir törenle ziyarete açılmıştır.
Kuzey Kıbrıs'a Su Temini için, Asrın projesi olarak bilinen Anamur'dan Kıbrıs'a Denizin altında döşenen borularla getirilen su Girne yakınlarında yapılan Geçitköy barajında toplanmaktadır. Barajın etrafında oluşan muhteşem manzara görülmeye değer.
Mavi Köşk, Girne'den Güzelyurt'a giderken Beşparmak Dağları'nın bittiği yerde, Barış Kuvvetleri'ne bağlı askeri bölgenin içinde bulunmaktadır.
Köşk 1957 yılında İtalyan asıllı Rum – Paolos Paolides tarafından yaptırılmıştır. İki katlı olan köşk, Türk ve Rum mimari özellikleri, yanı sıra Akdeniz ve İtalyan mimari özelliklerini taşımaktadır. Paolides, paha biçilmez tablolar, el işi İran halıları, içki dolapları, biblolar vb. eserlerle evini donatmıştır. Paolidis, Köşkün bayan misafirlerine özel süt havuzu yaptırmış, Köşkte süt banyosu yapan ünlü isimlerden Fransız aktris Sophie Loren'inde olduğu söylenmektedir.
Müze Binası 1979 yılında Müze olarak ziyarete açılmış, Çift katlı olup, Arkeoloji ve Doğa olmak üzere iki bölümden ibarettir.
Doğa bölümü alt katta olup Kıbrıs'ta görülen yerli ve göçmen kuş çeşitleri, böcekler, yılanlar, Akdeniz'de yaşayan balık türleri ve Kıbrıs'ın jeolojik yapısında mevcut olan taş çeşitleri bu bölümde sergilenmektedir. Üst katta yer alan Arkeoloji bölümünde ise Kıbrıs'ın çeşitli yerlerinde bulunmuş eski eserler kronolojik bir düzen içerisinde (Neolitik Çağ'dan Orta Çağ'a kadar) sergilenmektedir. Kıbrıs'ın en önemli antik kentlerinden olan Sili'deki kurtarma kazısında bulunan 2500 yıllık paha biçilmez tarihi eserler Güzelyurt Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.
649-963 yılları arasında Kıbrıs'a gerçekleştirilen İslam akınlarının birinde, buradaki Ay Yorgi Kilisesi camiye dönüştürülmüş ve akınlar bittikten sonrada varılan anlaşmanın bir gereği olarak bu gibi yerlere yerli halk tarafından dokunulmamıştır. Kıbrıs'ı Osmanlının fethinden sonra, bakımsızlıktan yıkılacak duruma gelmiş olan bu cami, Kıbrıs'ın fethine'de katılan Piri Mehmet Paşa'nın torunu olan Ebubekir Bey, Baf Sancağı yönetimine getirilince, bakımsızlıktan harap olan eski binayı tamir ettirerek, camiye çevirdikten sonra, Camiye (Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamlığını yapmış) dedesi Piri Mehmet Paşa'nın adını vermiştir.
Lefkede'ki su kemerleri, El Haç Ali Efendi İbni Ebubekir Efendi tarafından yapılmış ve 1102 H (1690) tarihinde oluşturulan Ebubekir Efendi Vakfı'na dahil edilmiştir. Lefke'de ayrıca Maratasa deresinden sağlanan suyla değirmenleri döndürmek için yapılmış bir dizi köprülü su yolu da bulunmaktadır. Önceleri, bazı su yolları, Baddal Ağa tarafından yaptırılan (1887 yılında) değirmenin su ihtiyacını karşılarken, şimdilerde tarlalar ile bahçeleri sulamak amacıyla kullanılmaktadır. Yukarı Mahalle'deki Piri Osaman Paşa Camisinin yanından geçen su arkı ise eskiden beri 'Ay Yorgi Su Arkı' adıyla bilinmektedir.
Şeyh Nâzım Kıbrısî, Şeyh Nâzım veya Nâzım El-Hakkânî (d. 21 Nisan 1922 - ö. 7 Mayıs 2014), ismi Mehmet Nâzım Âdil olan mutasavvıf ve Nakşibendi Tarikatı şeyhi Nazım Adil Kıbrıs'ın Larnaka şehrinde dünyaya geldi.Soyu, anne tarafından Kaytazzâde Mehmet Nâzım Efendi ile Mevlevî Tarikatı kurucusu Mevlânâ Celâleddîn Rûmî'ye, baba tarafından kadiri Tarikatı kurucusu Geylani'ye dayanır. Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Kıbrıs Rumcası ve biraz Kürtçe ile Almanca olmak üzere birçok dil bilmekteydi. 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrisi, 7 Mayıs 2014,te vefat etti. Dergaha gömüldüğünden makamına da ziyaretçiler gitmektedir.
Hava pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, 8 Ağustos 1964'te Eskişehir'den Kıbrıs'a devriye uçuşu yapmak için gönderilen uçakların 4'lü Filo Komutanıydı. Devriye uçuşu yaptıkları esnada, yunan savaş gemisinden fırlatılan füze tarafından düşürüldü. Paraşütle atlamayı başarmış olmasına rağmen, Rumlar tarafından esir alınmış, işkence yapılarak şehit edilmiştir. İlk Türk hava harp şehidimiz olan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, Birleşmiş Milletlere yapılan ısrarlı girişimler sonucu 12 Ağustos 1964 tarihinde Rumlardan alınabildi. 14.08. 1964'te İstanbul'daki Edirnekapı Sakızağacı Hava Şehitliği'nde toprağa verildi. Uçağın düşürüldüğü bölge olan Lefke Gemi konağında adına yapılmış olan anıtta, döneme ait ve hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Günübirlik Girne Turu
Günübirlik Gazimağusa Turu
Günübirlik Karpaz Turu
Günübirlik Lefkoşa Turu
Günübirlik Güzelyurt - Lefke Turu
Günübirlik Kıbrıs Tekne Turu